chalkidikitv.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Γ. Εμμανουήλ: «Να είμαστε δημότες Πολυγύρου για πάντα και ταυτόχρονα ενεργοί ευρωπαίοι πολίτες»

Κοινοποίηση

Για όλες τις ευκαιρίες που έχουν οι νέοι, μέσα από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εκπαίδευση, κατάρτιση, εθελοντισμό, εργασία και αναψυχή, ενημερώθηκαν οι μαθητές του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Πολυγύρου, κατά τη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πολυγύρου, σε συνεργασία με το Europe direct Thessaloniki, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Τα συγκεκριμένα θέματα ανέλυσαν εκτενώς οι εκπρόσωποι του Europe direct Thessaloniki, Όλια Παναγιωτοπούλου και Κατερίνα Ομουρίδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Πολυγύρου  στο ευρωπαϊκό δίκτυο BELC (Building Europe with Local Councillors) και είχε ως  στόχο την  ενημέρωση των νέων σε θέματα, που έχουν σχέση με τη λειτουργία των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την αξία της ενεργούς συμμετοχής τους, ως νέοι ψηφοφόροι στις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Ο Δήμος μας κάνει μικρά, αλλά σίγουρα και σταθερά βήματα προς την Ευρώπη, καθώς η εξωστρέφεια αποτελεί σημαντικό θέμα για την ανάπτυξη του τόπου. Η Ευρώπη δίνει πολλά εργαλεία, ειδικότερα στους νέους, για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους. Επιπλέον προσφέρει καλές πρακτικές, τις οποίες μπορούμε να υιοθετήσουμε και να εφαρμόσουμε στη χώρα μας. Σκοπός μας είναι να πάρουμε τα καλύτερα από την Ευρώπη, αλλά να γυρίσουμε και να ενδυναμώσουμε τη χώρα μας», είπε ο κ. Εμμανουήλ μιλώντας στους μαθητές, ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα στους νέους για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου λέγοντας χαρακτηριστικά, «Να είμαστε δημότες Πολυγύρου για πάντα και ταυτόχρονα ενεργοί ευρωπαίοι πολίτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεκάδες ποδήλατα άλλαξαν την εικόνα της κυκλοφορίας στον Πολύγυρο!

Δ. Παπαστεργίου: Δεν ψηφιοποιούμε απλά, αλλά καταργούμε τη γραφειοκρατία

Συνταξιούχοι εργαζόμενοι: Ανοίγει η πλατφόρμα – Τα «δώρα» και οι ποινές