chalkidikitv.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κ. Μητσοτάκης: Λέμε «όχι» σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική Νέα Δημοκρατία

Κοινοποίηση

«Λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική Νέα Δημοκρατία. (…) Δε δέχομαι κουβέντα για τον κοινωνικό και πατριωτικό χαρακτήρα της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

«Οι πολίτες ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια»

«Οι πολίτες στις εθνικές εκλογές μάς έδωσαν εντολή να συνεχίσουμε την επίπονη προσπάθεια για μία ισχυρή και δίκαιη Ελλάδα, εντολή που ισχύει και μετά τις ευρωεκλογές.

Συνέχισε, κάνοντας τον απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος: «Αναμφίβολα το πρώτο συμπέρασμα είναι αυτονόητο. Οι πολίτες έχουν πολλές απαιτήσεις από εμάς, μας ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια, μεγαλύτερη ταχύτητα και μικρότερη αδράνεια, χειροπιαστά αποτελέσματα αντί για ανέξοδα λόγια. Κι όλα αυτά με σιγουριά και με αυτοπεποίθηση, πολύ περισσότερο όταν στην Ευρώπη αναμένονται σημαντικές αναταράξεις ενώ στην ευρύτερη γειτονιά μας συνεχίζονται πόλεμοι με αβέβαιη έκβαση».

«Ψευτοδιλήμματα τα περί δήθεν στροφής προς κέντρο ή δεξιά»

«Έχουμε ένα χρέος, να χαράξουμε καθαρό ορίζοντα. Και να μείνουμε μακριά από σύννεφα που θολώνουν το τοπίο, όπως δήθεν ψευτοδιλήμματα περί δήθεν στροφής προς το κέντρο, προς τα δεξιά. Ο δικός μας δρόμος οδηγεί μόνο μπροστά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε στη συνέχεια: «Ξεκινά αύριο ένας νέος πενταετής ευρωπαϊκός κύκλος με επιλογές οι οποίες θα έχουν άμεσες εθνικές επιρροές, από μία πιο ευέλικτη η Kοινή Aγροτική Πολιτική που θα δώσει τη δυνατότητα στους αγρότες μας, στους κτηνοτρόφους μας να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της πράσινης μετάβασης, με ένα τρόπο που δεν θα υπονομεύσει τελικά την ίδια την βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα, μέχρι τη διαχείριση του μεταναστευτικού και τους περισσότερους πόρους που θα χρειαστούμε σαν Ευρώπη για την διαχείριση της πρόκλησης της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης, από την ενίσχυση των επιχειρήσεών μας και τα ζητήματα ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, μέχρι την οικοδόμηση μίας ενιαίας άμυνας για την ήπειρό μας».

«Θα αγωνιζόμαστε όλοι μαζί να κάνουμε πράξη τις προεκλογικές μας προτάσεις. (…) Θέλω να επαναλάβω ο δικός μας δρόμος οδηγεί μόνο μπροστά και είμαστε μακριά από ξεπερασμένες ταμπέλες, που πλέον έχουν εξαντλήσει τη σημασία τους. Ποτέ δεν αρνηθήκαμε τις ρίζες μας».

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη προς Β. Μακεδονία: Δεν ξεκινήσατε καλά – Πάψτε να λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο

Ο Φρέντης Μπελέρης πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντά του ως Ευρωβουλευτής και να μην εμποδιστεί, υποστήριξε στη συνέχεια σχολιάζοντας την απόφαση της Αλβανίας, ενώ απευθυνόμενος στη Βόρεια Μακεδονία στη σκιά των συνεχών προκλήσεων της επί της ονομασίας, ανέφερε ότι «δεν ξεκινήσατε καλά».

«Δεν ξεκινήσατε καλά παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τις υποχρεώσεις σας που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες. Πάψτε να λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο. Το ίδιο ισχύει και για την Αλβανία. Η χθεσινή απόφαση για τον Φρέντι Μπελέρη φέρνει την Αλβανία αντιμέτωπη με το ευρωκοινοβούλιο συνολικά. Ο Φρέντι Μπελέρης πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής. Γνωρίζουν τα Τίρανα ότι οτιδήποτε άλλο θα δυσχαιράνει τον ευρωπαϊκό δρόμο της Αλβανίας. Τα ευρωπαϊκά όνειρα του κ. Ράμα περνούν από μία ελληνική παροιμία: “Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί”», δήλωσε.

Ο Πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων που «μόνο αυτή η κυβέρνηση έχει πετύχει», την μείωση της φορολογίας και την φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων, για να δοθεί ένα βοήθημα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. «Είχαμε δεσμευτεί ότι θα ενισχύσουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Ποια συμφέροντα υπηρετούμε εμείς; Υπηρετούμε τα συμφέροντα των πολιτών».

Επιπλέον, άφησε αιχμές για την αντιπολίτευση, που υπόσχεται λεφτόδεντρα, απορρίπτοντας τη δημαγωγία. «Έχουμε μία τριετία μπροστά μας», τόνισε. Σε κάθε περίπτωση, έκανε λόγο για κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, με τις επόμενες εθνικές εκλογές να γίνονται το 2027.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν θα κατεβάσουμε τον πήχυ των φιλοδοξιών μας, έστω κι αν σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα γίνεται συχνά αλεξικέραυνο για την αδυναμία της καθημερινής ζωής, πολλές φορές και άδικα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για δύο δεδομένα απο΄δω και πέρα. «Το πρώτο είναι ότι απέναντί μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε παθογένειες ριζωμένες για δεκαετίες και για να κερδηθεί αυτή η μάχη χρειάζεται επιμονή, συνέπεια αλλά και χρόνος.

Δεύτερο: Καμιά ψήφος δεν είναι δεδομένηκανένας πολίτης δεδομένος, κανένα ποσοστό αυτοδυναμίας δεν έχει μόνιμο ιδιοκτήτη και δεν έχει σταθερή διάρκεια. Η εμπιστοσύνη των πολιτών κερδίζετε η χάνεται κάθε μέρα».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στα Σήμαντρα

Τέμπη: Επεκτείνεται η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας