chalkidikitv.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Χαλκιδική: Το γαστρονομικό φεστιβάλ «κουζίνα» με εκλεκτούς καλεσμένους από όλο τον κόσμο

Κοινοποίηση

Η Χαλκιδική έχει στραμμένο το βλέμμα στην επόμενη τουριστική περίοδο και όπως φαίνεται επενδύει και στην κουζίνα της…

Πρωτότυπες εκδηλώσεις γαστρονομικού ενδιαφέροντος, παραδοσιακές γεύσεις και τοπικά έθιμα που θα παρουσιαστούν σε 16 ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές στην Ανατολική Χαλκιδική, θα αποτελέσουν το εισητηρίο για ένα μοναδικό ταξίδι στη γεύση και τον πολιτισμό, με εκλεκτούς καλεσμένους από όλο τον κόσμο, που διοργανώνει ο δήμος Αριστοτέλη στο πλαίσιο του φετινού γαστρονομικού φεστιβάλ «Κουζίνα».

Η μεγάλη γαστρονομική διοργάνωση «Κουζίνα», όπως επισημαίνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος, «βάζει μπροστά το τοπικό προϊόν, τη μεταποίηση του, τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργείται, τη Λαογραφία, αλλά πίσω από όλα αυτά έρχεται ο ίδιος ο τόπος. Η γαστρονομία για μας είναι το όχημα με το οποίο μπορούμε να προβάλλουμε, για έναν ακόμα επιπλέον λόγο, τον τόπο μας».

«Ο δήμος Αριστοτέλη πρωτοπορεί, λαμβάνει ένα προϊόν της βασικής υποστήριξης της ανθρώπινης ζωής, όπως είναι η τροφή μας και να το αναπλάθει, το μετατρέπει σε ένα πολιτιστικό προϊόν και ένα προϊόν προβολής και της λαογραφίας αλλά και της ιστορίας του τόπου μας. Γι αυτό λοιπόν είμαστε αρωγοί του», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου.  

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος Αριστοτέλη στην εκδήλωση παρουσίασης των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο γαστρονομικό φεστιβάλ «Κουζίνα», φέτος θα είναι «πολλές οι καινοτομίες στην κουζίνα, θα έχουμε πολλές επισκέψεις τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων με αφορμή την κάλυψη των γεγονότων και εκτιμώ ότι πάμε σε μια πολύ παραγωγική χρονιά και σε μια χρονιά η οποία διαδέχεται την καλύτερη τουριστική χρονιά για το δήμο Αριστοτέλη». 

Η αγορά της Κίνας στόχος στρατηγικής σημασίας

«Νομίζω η κορυφαία στιγμή θα είναι πραγματικά η σύμπραξη με την Κίνα. Εκτιμώ πως ξεκινάει μια σημαντική συνεργασία με αφορμή την παρουσία Κινέζων φιλοσόφων που έχουν μελετήσει τον Κομφούκιο και τον Αριστοτέλη. Πρόκειται για μια δική τους πρωτοβουλία που μας ενώνει πολιτιστικά, μας ενώνει φιλοσοφικά με τη μεγάλη Κίνα και νομίζω ότι αποτελεί ένα κορυφαίο άνοιγμα του δήμου Αριστοτέλη, που ίσως αποτελέσει αυτή τη στιγμή την κορωνίδα της εξωστρέφειάς του. Και θεωρώ ότι έχει εθνική διάσταση ως πρότζεκτ», υπογράμμισε ο ίδιος. 

Γαστρονομική γιορτή με εκλεκτούς καλεσμένους από όλο τον κόσμο

Η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων θα γίνει μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων. Όπως εξηγεί η σύμβουλος τουρισμού του δήμου Αριστοτέλη Μαρία Πάππα, «είναι μια γιορτή γαστρονομική που πίσω από αυτή υπάρχει ένα σύνθετο μωσαϊκό πάρα πολλών πραγμάτων, όπως ο πολιτισμός, τα τοπικά προϊόντα, η παράδοση και φυσικά είναι ο τρόπος που κουμπώνουν όλα μαζί».

Το φεστιβάλ ξεκινάει στις 15 Μαΐου και τελειώνει στις 15 Σεπτεμβρίου και θα υλοποιηθεί με 200 παράλληλες εκδηλώσεις σε 16 διαφορετικά σημεία της Χαλκιδικής, σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη. Αναμένεται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, να έρθουν επισκέπτες από τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Ρωσία, από περιοχές της Κάτω Ιταλίας, της Σικελίας και της Απουλίας, από τη Μάλτα, την Ιαπωνία, την Κίνα και το Καζακστάν.

«Πρόκειται για ένα νέο άνοιγμα σε τουριστικές αγορές που αναμένεται να καταγράψουν δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες, όχι μόνο από αυτές τις χώρες που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ Κουζίνα, αλλά και από πολλές άλλες, όπως οι Σκανδιναβικές χώρες», τόνισε η κ. Πάππα και, όπως είπε, αυτό θα βοηθήσει σημαντικά έτσι ώστε να γίνει γνωστή η Ανατολική Χαλκιδική σε ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.

ΠΗΓΗ:http://www.newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ερώτηση ΠΑΣΟΚ για εργαζόμενους σε ψηφιακές πλατφόρμες: Γιατί απήχε η Ελλάδα από την ψηφοφορία μπλοκάροντας την ευρωπαϊκή συμφωνία

Σεργκέι Λαβρόφ από Ν. Υόρκη: Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα

Τη Μ. Δευτέρα και ώρα 20:00, η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου